Goes to Hong Kong Summer Spectacular

Teman-teman ingin jalan-jalan ke Hong Kong gratis? Ada kesempatan bagus nih, ayo kita ikutan kontes nulis artikel yang diadakan Hong Kong Tourism Board (HKTB). Lomba ini merupakan bagian dari program Hong Kong Summer Spectacular (HKSummerSpectacular), salah satu event yang diadakan HKTB.  Ada banyak acara di event ini yang bisa temen-temen liat di sini. Mengenai ketentuan lomba ini sendiri, bisa temen-temen lihat di situs budgecom ini. Hadiahnya jalan-jalan ke hongkong gratis selama 3 hari dari tanggal 29-31 Agustus. Asik!

Friends, do you want to go to Hong Kong for free? There is a good chance for that now. Let’s follow the writing contest held by Hong Kong Tourism Board (HKTB). This contest is a part of Hong Kong Summer Spectacular, one of event held by HKTB. There are many things in this event, as you can see here. About the contest, you also can read it in this site, budgecom. The prize is a vacation to Hong Kong from 29 until 31 August. It’s fascinating, right.  

Hmmm, kalau ke Hongkong, aku mau ke mana ya?

Hmmm, let’s think. If I am in Hong Kong, where I want to go?

* Ngong Ping 360

Pertama kali melihat tempat ini pada saat menonton show Running Man, salah satu reality show di Korea Selatan. Di sini ada puncak bukit tempat Giant Buddha berada. Selain itu, yang menarik, ada cable car yang lantai bawahnya berupa kaca. Jadi, jika berdiri di atasnya kita akan merasa melayang. Pengalaman yang ingin aku coba. Takut gak ya? Di sini, juga ada Wisdom Path yang menurutku keren banget, di mana ada 38 batang kayu berukirkan kaligrafi ajaran kebajikan yang didirikan menjulang. Ini juga tempat final misi di Running Man nih.

I see this place for a first time when I watch Running Man show, one of reality show in South Korea. In this place, you can see a Giant Buddha and there is glass-bottom cable car here. I really want to try this. Will I be afraid? Here, we also can see a Wisdom Path which is in my opinion it’s so cool. There are 38 wooden logs craved of wisdom calligraphy. This place is also being a final place to Running Man mission.

* DisneyLand Hong Kong

Tempat penuh wahana seru dengan tema Disney. Aku mau banget ke sini. Kita bisa naik wahana-wahana seru. Gak ketinggalan bisa foto-foto dengan karikatur Disney. Mau….

 It’s a Disney theme park, a place full of attraction. I really want to go here. We can take a ride of fun and take a picture with character of Disney. I want it.

* Tsim Sha Tsui

Di kawasan ini ada Avenue of Stars, sebuah jalan yang dipenuhi dengan cap tangan atau kaki artis-artis Hong Kong. Aku mau ke sini malem-malem ah, soalnya katanya pemandangan lampu-lampu city view nya keren banget. Dari sini kita juga bisa menonton symphony of light, pertunjukan laser dari gedung-gedung tinggi pencakar langit di sana. Pasti keren.

In this place, there is Avenue of Stars, a street which full of hand or foot print of Hong Kong celebrity. I want to go this place at night because many people say the view of city light is awesome. We can watch the Symphony of Light here, a laser show from the building there. It must be so cool.

*Victoria Park

Taman di tengah kota yang jadi tempat berkumpul orang-orang untuk bersantai. Kenapa aku mau ke sini? Karena aku kagum aja di kota besar seperti Hong Kong, ada taman seperti ini, terkenal pula. Jadi penasaran kayak apa tamannya.

It’s a park in the middle of the city. Why I want to go here? Because, I am so interested, in a very big city like Hong Kong, there is a famous park like this. I’m curious how the place look like.

*The Peak

Di tempat ini kita bisa lihat pemandangan Hong Kong dari ketinggian. Ada museum lilim Madame Tussauds juga loh di sini. Jadi, kita bisa foto-foto dengan figure tokoh-tokoh di dunia.

In this place, we can see Hong Kong city from the peak. There is a wax figure museum Madame Tussauds here. So, we can take a picture with many figures around the world.

Lalu mau ke mana lagi ya? Teman-teman ada saran, tempat yang bagus, patut dikunjungi di Hong Kong?

What else? Do you have a suggestion to me, a must be visited place in Hong Kong?

Oh ya, selain liat-liat tempat ini, aku juga pastinya mau wisata kuliner dong. Dim Sum asli dari hongkong itu wajib lah ya. Sama tentunya jajanan di sana, terutama jajanan di pinggir jalan nya. Hehehe.

Oh, yeah, besides see this place, of course I want to have a journey of food tasting too. I think, taste Dim Sum in Hong Kong is a must right? And, don’t forget about the street food. It will be fascinating.

Hal lain yang mau kulakukan tentunya belanja. Baca blog nya Diana dan ChiChi di sini , aku liat item-item yang mereka beli pas di Hong Kong, lucu-lucu.

Last but not least, I want to shop there. I read blog of Diana and Chichi and see the items they bought in Hong Kong. They are so cute, right.

 Jadi, kapan kita ke Hong Kong? Semoga akhir bulan Agustus 2012 ini ya. 😀

So, when we will go to Hong Kong? I hope in the end of August 2012.😀

By : Big Sis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s