Short Escape to Malaysia – Kuala Lumpur Edition – part 1

Hi, back to Travel Edition again. SO this time Lis Sis will share about my holiday to Malaysia. It’s just a short escape from the busy city, Jakarta.  I went to Malaysia for 5D4N, 1 night at Kuala Lumpur, 1 Night at Malacca, and 2 Night at Penang. I went ther with Miss Pepz, Mr Damz, and Mandra , actually incezz supposed to be followed us too, but because of one and another things, she couldn’t go. So we 4 people, 1 man and 3 woman went there for short escape.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The view from my seat. I don’t know why but i think i often got the seat near the wing, my photo always show the wing.

Continue reading

Big Sis Bridal Shower

Hi, di postingan kali ini Lil Sis mau cerita tentang Big Sis Bridal Shower Project. Yup, Big Sis udah nikah. Oktober 2016 lalu Big Sis udah nikah, dan for your information dia udah hijrah ke Australia, karena suaminya tinggal di sana. Kita tunggu aja ya postingan Big Sis mengenai kehidupan barunya di sana ya. Jadi sebelum dia nikah, aku , Miss pepz, Mr Damz dan Incezz ngadain Bridal Shower kecil kecilan buat Big Sis. Big Sis ini ketika pernikahan dia udah mencuat jauh jauh hari, dia tuh udah cuap cuap pake banget ke Lil Sis, “Adain gw Bridal Shower dong”. Lil Sis kepengen juga sih. Cuma Lil Sis sama sekali nggak tau sebenernya Bridal Shower itu ngapain ya, terus kalo seaching searching kok dekornya lucu lucu gemes ya. Gimana ya cara ngadainnya. Bingung to the max. Untung Miss Pepz, Miss EO yang canggih habis ini datang dan mengajukan ide Bridal Shower juga buat Big Sis. Langsung deh kami susun rencana.

Jadi yang pertama kami mendata siapa yang kira kira bisa diajak buat meramekan Bridal Shower Big Sis ini, sejauh ini kan udah ada Lil Sis dan Miss Pepz, tambah Big Sis , udah ada 3 orang. Tapi kalo cuma 3 mah sepi banget ya. Jadi akhirnya kita ajak incezz, yang emang officially udah jadi partner in crime. Terus kami juga summoned Mr Damz yang ada di Bandung buat memeriahkan acara ini. Syukur semua nya mau dan peserta pun fixed jadi ber 5. Continue reading

Hello Kitty Cafe – PIK

Bulan May 2016 kemarin, Hello Kitty Cafe buka di PIK. Cafe ini suddenly jadi happening banget. Karena memang tempatnya yang hello Kitty banget, dan makananya yang disediakan juga unyu unyu menyesuaikan dengan nama cafenya. Hello Kitty cafe ini sendiri kabarnya original dan mendapatkan license dari Sanrio. Sanrio ini merupakan perusahaan yang punya license atas Hello Kitty dan temen temennya. Setau aku Hello Kitty Cafe ini dulu happening banget di South Korea, tourist tourist yang berkunjung ke Korea pasti menyempatkan diri buat berkunjung ke Hello Kitty Cafe yang ada di Hongdae. Dan sekarang Indonesian nggak perlu jauh jauh ke Korea, karena di PIK juga ada.

Lokasi Hello Kitty Cafe ini di ruko sederetan dengan The Cup dan Tim Ho Wan. Entrancenya di Lt1, tapi sebenernya lokasinya ada di Lt2. JIka lagi rame, entrance Lt1 nya full sama orang antri, kalo udah ada tempat duduk kosong, nanti satu satu dipanggil naek ke atas. Aku bukan Hello Kitty Lovers, cuma dari banyaknya posting instagram, dan food blogger ternama Indonesia tiba tiba postingannya sama semua, jadi bikin penasaran aja. SO, langsung nyempetin diri, cari pasukan akhirnya Lil Sis, Mizz Pepz, Incezz, dan Mr Goh pergi ke PIK. Dari Kantor kita berangkat naek mobil Mr Goh ke TKP.

hkc-7

Continue reading

Chir Chir Fusion Chicken Factory – PIK

Kali ini aku mau review tentang resto yang dulu sempet happening. Sekarang sepertinya juga masih sih, soalnya kalo kebetulan lewat situ, antriannya masih panjang. Chir Chir Fusion Chicken Factory, ini ayamnya Korean style gitu, mirip kayak chimaek (chicken maekju – chicken with beer) kalo di Korea. Cuma rada fusion, ada yang dicampur sama pasta, sama keju. Dulu waktu ke Korea, pernah nyobain Chimaek di sana, dan berasa kalo ayam goreng ala korea tuh enak banget, juicy, dibumbui dengan tepat terus ditemani sama banchan khas korea (kimchi lobak tapi yang nggak spicy) jadi makan gorengannya banyak tetep nggak enek dan nggak berasa oily terus ditemenin beer (ini optional sih) enak banget. Jadi waktu tau ada resto yang mengusung Korean chicken style, jadi mau nyobain banget.

So, sepulang kerja, Lil Sis, Miss pepz, and Incezz pergi ke PIK buat nyobain chir chir ini. Miss Pepz dan Dek Cantikz sih sebenernya udah pernah nyobain, dulu aku nggak bisa ikut soalnya lagi atit, dan menurut mereka sih enak banget, beuhhh jadi tambah pengen nyobain kan… Jadi sesampainya di sana, udah hampir jam 7 gitu. Dan ternyata masuk waiting list , dan antriannya lumayan lama. Untung ada kursi kursi unyu di depan jadi bisa duduk duduk sambil ngeliatin mobil yang lewat dari tadi itu itu aja, supir supir pada nyariin parkir kayaknya, secara parkir di PIK susahnya minta ampun, kita perginya waktu malam Sabtu lagi.

So, Chir Chir ini lokasinya di PIK(Pantai Indah Kapuk), bagi anak gaoel Jakarta pasti pada tau PIK itu dimana, Chir Chir ini sendiri lokasinya di Ruko Garden House, di sebelahnya Seorae. Nah, sambil nunggu giliran, kita udah lihat lihat menu dulu dan milih mau makan yang mana. Karena emang lagi rame, jadi masnya suruh pesen dulu, biar nanti kao udah dapet tempet duduk, nggak lama nunggu makanannya keluar. Kita udah mutusin mau pesen Garlicky Tender, ini menu favorit Miss Pepz, Ayam goreng boneless ditaburi fried garlic. Terus 1 menu lagi rencananya mau cobain yang roasted, but apa daya, ternyata udah sold out, kata masnya sih yg roasted biasanya terbatas, jadi cepet habis, kalo mau telepon dulu biar disisakan. So, akhirnya atas saran masnya kami pun memesan Nest Snow ini salah satu menu fusionnya, jadi ayam goreng, pake saus keju manis gitu sama ada whipped cream nya. Penampakan di menunya sih lumayan kece. Continue reading

AUTUMN IN KOREA – DAY 13 (SEOUL) – Itaewon, Dongdaemun, Lantern Fest @Cheonggyeocheon

So, Finally I arrived at our last Day in Korea. This post will be aour last post about our daily activities in South Korea Autumn 2014. I finished this post after 2 years, not something to brag i think, but at least I finished it. Yeahhh. So actually, we have 14 days in Korea, but the 14th day is nothing compare the other days, We woke up early , went to airport, and went home, nothing special activity, So in my Blog, Day 13 will become the last day. I will talk about Day 14 in last paragraph, for the ending of my Autumn in Korea post.

So, In our last day, we feel little bit gloomy, our day in South Korea will be finished, and we will start our routine activities in Jakarta again. And our last day in South Korea is so damn cold, I think the temperature is down drastically compare than the other day, actually in the night, I nearly be ninja with all the armor I used. So, today Mr Damz still has ambition to see idol, so He went to brodcasting company this time. He woke up in the morning and went there, we plan to meet at Itaewon in the afternoon. And the girl, we decided to packing our luggage. We clean up our thing and packed in in our bag.

Our Lotte Mart shopping result

Our Lotte Mart shopping result

Continue reading

AUTUMN IN KOREA – DAY 12 (SEOUL) – Yongin Folk Village

Well, ini sudah hari ke 11 , dan sudah hampir habis liburan Lil Sis, Big Sis and the geng.  Tapi jangan bersedih, habis ini, Lil Sis akan cerita penglaman Lil Sis ke Korea (Again) but in the winter. Hahaha. untuk lebh lengkapnya ditunggu aja sambil berdoa biar Lil Sis punya waktu  dan nggak males buat nulis nulis. ^^ Loh kok, jadi Bahasa ya, back to English lagi ya.

So, Today we will go to Korean Folk Village at Yongin. Korean Folk Village introduces traditional culture from the late Joseon period to both local and international visitors through cultural experience, like farmer dance, martial art on horseback, traditional wedding ceremony, traditional Korean food, and traditional house. This place also known as the set of historical drama like Jewel in The Palace, Arng and the magistrate, and many more. So, many foreigner go there to see and experience Korea in Traditional ways. You can chek the detail here.

Before we go to Yongin, we eat our breakfast first. We went down to Ahjumma restaurant. And this is what we ordered,  we order vegie bibimbap and sundubu jigae. I will not express how it taste, but i still believe the best sundubu jigae I ever eat is here, in ahjumma  restaurant. And then the bibimbap also delicious because the vegie is season well. The worthy breakfast.

1

Bibimbap

Continue reading

Everland Icon

AUTUMN IN KOREA – DAY 11 (SEOUL) – Everland

On our Daya 11th, we plan to go to Everland. Everland is South Korea’s largest theme park. It’s located  at the Everland Resort in Yongin, a city in Gyeonggi-do province, South Korea. Mostly  every one who go to South Korea, Everland is always in their bucket thing to do. Especially for adrenaline rush lover, T-Express is South Korea’s highest, fastest, longest, steepest roller coaster and it is a wooden coaster. It’s the main attraction in Everland. So, we want too try it so badly.

Everland Icon

Everland Icon

Continue reading

AUTUMN IN KOREA – DAY 10 (SEOUL) – Hongdae, Namdaemun, Myeongdong , Hangang

Finally Day 10 is arrived, We planned to make that day became easy day. We had too much walk, our foot can not walk as many as before. Beside that, Miss pepz have a little bit fever. So, today become our lazy day, relaxed, enjoy our slowly walk that day, until our decision to go to Hangang Park destroyed our lazy day. Check our story here.

First, as always we started our day with eat breakfast at Ahjumma restauran, we ordered kimbap , ramyeon, pork donkatsu. The Kimbap is so delicious, it has spam, cheese , carrot, yellow radish pickle, green vegie, so delicious. Ramyeon also delicious, I forget what kind of ramyeon we ordered, but it filled with mandu and oden and it served with a yellow pot, really korean like. Donkatsu is delicious too, it served with rice, salad, and soup. So yummy. Every dish in Korean ahjumma is yummy. ^^

1

Kimbap (the best kimbap i ever tasted)

Continue reading

AUTUMN IN KOREA – DAY 9 (SEOUL) – Shinchon, Ewha Woman Univ, Myeongdong

Finally, my story arrived at Day 9 we were in South Korea. It’s still a fun holiday, but because of our struggle in Nami Island and Petite France, we were little bit  tired, so we decided to go to culinary mode today. We decided to go to Shinchon area, because we know there is All you Can Eat Restaurant there, from Shinchon we went to Ewha Woman University because of the buiding is so nice and we can find a shopping paradise there. After that we decided to go to Myeongdong, to see the famous Myeongdong and to find Myeondong Kyoja, the legendary mandu restaurant.

1

Ewha Women University

We woke up little bit late today, because our body is ache , especially the foot and because we want to “All You Can Eat” mode today, we didn’t eat breakfast, and decided to eat once for breakfast and lunch when we do AYCE later. As always, Big Sis woke up first, and then me, Miss Pepz and the always last Mr Damz. We are ready at 10 am to go to All You can eat restaurant. We took metro from Gwanghwamun to Shinchon Station. We will go to Mammoth Grillhouse. I don’t attached the map, because the restaurant is not exist anymore in Shinchon. I don’t know where it moves. I went to Korea in January 2016 and there is no Mammoth Grillhouse anymore.

Continue reading

AUTUMN IN KOREA – DAY 8 (SEOUL) – Petite France

Still at Day 8 in South Korea, from Nami Island we went to Petite France. It’s still in Gapyeong area. Petite France is a French cultural village set in the Korean countryside. Petite France serves as both a French cultural village and a youth training facility (Goseong Youth Training Center), and consists of 16 French-style buildings where visitors can lodge and experience French food, clothing, and household culture.

It’s not far from Nami Island. 5000 KRW shuttle Bus can take us there from Nami Island. But as you know the bus  take off once a hous from Gapyeong station. So, if we miss the bus, we must wait an hour. At first, we tried to queue , wait for the bus, but there is no sign of bus, and we are alreadt tired standing, so we dicided to take a cab like some queuers that also tired waiting like us.

24

Petite France

Continue reading