Review Fave Hotel Hyper Square, Bandung

Baru-baru ini Lil Sis jalan jalan ke Bandung, dan rencananya menginap 2 malem di Bandung. Dan setelah ngecek semua situs booking hotel seperti traveloka, agoda, dan tentunya menyesuaikan jadwal aku mau jalan jalan ke mana akhirnya aku memilih Fave Hotel Hyper Square.

Continue reading

Advertisements

Kamakura Japanese Cafe, PIK Jakarta

Hi, di postingan kali ini Lil Sis akan review salah satu cafe yang berada di salah satu jantung culinary place di Jakarta, yaitu Pantai Indah Kapuk (PIK). Temen temen yang berdomisili di Jakarta, pasti tau kalo di PIK ini mau makan apa juga ada, tempat nongkrongnya asik asik, makanannya juga enak, mau dari yang harganya masih masuk akal sampe nggak masuk akal ada semua di PIK. Makanya Lil Sis sering cari makan ke PIK sono. Beberapa waktu lalu (2 bulan sebelum blog ini ditulis, buset dah lama banget baru nulis hehehe T_T), Lil Sis kebetulan masuk kantor di hari Sabtu yang seharusnya libur. Ada training gitu di kantor, dan Lil Sis mesti ikut, jadwalnya sampe jam 2 siang aja, tapi karena emang training nya alot jadi selesainy jam 4 sore gitu. Terus aku dan Miss Pepz (kan 1 kantor terus ikut masuk juga) karena sebel juga weekend kita serasa dirampas, akhirnya mutusin pergi cus nongkrong ke tempat yang enak enak. Googling deh sana sini akhirnya menemukan Kamakura cafe ini. Lokasinya di PIK dan dari foto foto orang orang di instagram, zomato, kok cetar cetar banget, akhirnya kami pun memutuskan cus ke sana.

🔸️Pasta Crab with tomato sauce L 100g 🔸️Mentaiko Pasta with seafoo XL 120 g 🔸️Spicy mentaiko sushi Slh satu alasan Lil Sis nyobain makan di Kamakura ini gara gara ada 1 ekor crab utuh mejeng di atas pasta. Pas pesen mbaknya bilang ini juga slh satu fav food di sana. So fixed pesen itu but not that good, the crab is not good enough for me. The pasta with tomato sauce is quite good but the crab 😐😐😐. 1st its hard to eat 2nd i thibk its not freh and the last is the crab is kurus, usaha kita buat buka bukain congkel congkel isinya nggak terbayar dengan dikitnya daging yg didapat. The most fav pasta here is mentaiko pasta, so we ordered it too and we can not finish it. And the last food we ordered is mentaiko sushi. Good but mungkin ngeguljng sushi nya nggak kenceng gitu, jadi waktu dijepit pake sumpit lepas semua nasinya... So, IMO the food is so so and i will not comeback for their food #sisterstories #lississtories #sisternongkilist #pasta #sushi #mentaiko

A post shared by Sister's Stories (@sisters8991) on

Continue reading

SHORT ESCAPE TO MALAYSIA – PENANG EDITION – PART 2

So, continue my story Short Escape to Malaysia, after our breakfast, we comeback to hotel, take a shower, do some a little bit makeup for “agak cetar” looks. And then we ride out motorcycle to next location. We want to go to Kek Lok Si Temple, it’s so popular tourist attraction there, Standing on a hilltop at Air Itam, near Penang Hill, Kek Lok Si is the largest Buddhist temple in Malaysia. The complex is divided into three zones while the temple grounds comprise the hill entrance, souvenir, food and drinks stalls and the turtle liberation pond. The mid section of the temple houses temples, gardens, the pagoda and the four heavenly kings pavilion; meanwhile the hilltop plays host to an enormous statue of the Goddess of Mercy, Kuan Yin as well as more gardens and temples. So, that’s the reason why we want to go there.

The journey from our hotel to Kek Lok Si Temple is quite far 10 km  and we rode motorcycle when sun exactly on top of our head, super hot guys. Using GPS we find the right route and luckily we arrived without getting lost. But yeah we know in air itam, there is a very popular curry mee. This curry mee is must visit and must eat item when you visit Penang. This curry mee is run by 2 sisters since 1946 and become famous day by day until now. So yeah we not directly go to Kek Lok Si, we stop at this curry me first to have lunch. So our rote is like this

Capture

Continue reading

First Impression – Sydney

Hello, It’s been a long time since I wrote here. I have been married last October and now I lived in Sydney with my husband. My husband is Indonesian and was born in Indonesia, but he moved to Sydney when he was kid. He grew up here and now he is working here also. It’s hard for me to leave my life in Indonesia but this is the way that I choose so I will fight for it and hopefully in the end, I will enjoy my life here also. 🙂

Opera House Sydney

Before this, I have already visited Sydney few times but I never write about that and now, still jobless here, I will try to share my experience here. When the first time I came here, I fell in love with the sky. The sky is so blue and bright, similar like in my hometown, Bangka and I love it. So much. You cannot see sky like this in Jakarta.

20161202_154138

I can see a lot of trees also, and river/lake or beach beside the busy road. It’s so nice. The traffic here sometimes can be packed also but it’s still bearable compared to Jakarta. And because of the council regulation and small population also I think, houses here can still have a front garden and a backyard. The wide backyard where you can have a swimming pool or barbecue with your friends (I don’t have a swimming pool but many people have one here). Of course, there are a lot of apartments also, especially in the CBD (city business district) for those who want to live close to their university or office or those who want to live in a small convenient place or those who still cannot afford house.

Continue reading

Short Escape to Malaysia – Penang Edition – Part 1

After Kuala Lumpur and Mellaca, this post will tell you about Lil Sis stories in Penang. Penang is the last port of Short Escape to Malaysia. We spent 2 night here and mostly our time was used for culinary experience. Penang is wonderful town to eat and spend your time to find good food. Because our flight is delayed, we arrived late at Penang, as usual we ordered Uber and it safely bought us from airport to our hostel. After check in, we went to our capsule, explore the capsule and then we decided to go find something to eat. We plan to use motorcycle, so first we must find a rental place. We found one beside our hostel, maybe just 20 steps from the main entrance, we found a book shop that also rent a bicycle and motorcycle. We rent 2 motorcycle and they provide us helmet. We got new motorcycle with more expensive price than the old ones. But we have healthy body, so the new ones look strong enough for us. They asked our driver license and passport. Oh yeah, they don’t need international driver license, we gave them Indonesia Driver License. We also filled an document to rent the motorcycle. After that he copied the document, we paid, and we can use the motorcycle 48 hours (we rent it for 2 days).

3

Rental Owner

Continue reading

Pandora Experience – Secret of The Lost Tribe

Postingan kali ini aku akan membahas pengalaman Lil Sis dan temen temen main Escape Room tepatnya di Pandora Experience. Terakhir kali Lil Sis main escape room game itu di Totem, pernah aku share juga di sini. Nah, akhirnya setelah bertahun tahun, Lil Sis kesampaian juga maen escape room yang lain. Pandora Experience ini memang udah jadi salah satu destinasi yang pengen banget Lil Sis cobain, cuma nggak ada temennya dan waktunya. Sampe akhirnya belakangan ini Lil Sis nggak ke stay di client, jadi punya banyak waktu after office hour dan temen temen buat diajak juga banyak.

Jadi dari hasil searching searching, kita nemuin banyak banget review orang yang bilang Pandora Experience ini salah satu the best escape room game. Dan Lil Sis sendiri yang secara base campnya di daerah Puri emang sering banget ngelihat gedung Pandora Experience ini. Dari luar nggak kayak ada kehidupan, dinding hitam, pintu besi. Pandora Experience ini ada di beberapa kota di INdonesia, ada di Jakarta, ada di Bandung juga. di Jakarta juga ada yg di Puri, ada yg di Kelapa Gading, di Mall Ciputra (CL) juga ada.

Nah, di Pandora Puri ini ada beberapa tema, Shutter Asylum, Dawn of Ripper, Secret Lost of Tribe, The Hollow sama Devil’s triangle. Cuma karena keterbatasan ruang, Devil’s Triangle nya sudah ditiadakan. Di Pandora yang lain bisa jadi temanya beda loh. Bahkan aturan mainnya bisa beda, contohnya aja di Puri ini waktu bermainnya maksimal 2 jam, sedangkan yg lokasinya di mall cuma 1 jam saja, kata mbaknya sih kalo di mall soalnya nggak bisa sampe malem , menyesuaikan sama jam operasional mallnya, jadi waktunya dipendekin biar bisa banyak yg main. Nah, waktu main yg 2 jam ini justru yan gmembuat kita mau nyobain di Pandora, waktu mikirnya kan lebih lama, selain itu hint nya juga nggak terhingga jadi kalo mentok tanyain terus aja game master nya. Hahaha

Jadi harga maen escape room game di Pandora ini menurutku mahal, tapi memang sih kalo dibandingin sama Totem lebih oke dari segi dekor dan  puzzlenya. 1 tema itu bisa dimainkan 2-8 org, jika full 8 orang mesti bayar 185 per orang, kalo 2 orang 250 per orang, kalo 4 orang  beda lagi, weeekdays sama weekend tarifnya beda, sori detail harganya aku nggak terlalu inget. Bagi yang berminat langsung aja kontek Pandoranya langsung. Di pandora ini sendir jadwal mainnya itu udah tersusun, jadi nggak bsa tuh kamu langsung dateng bilang mau maen, kudu booking dulu. karena ada jam mainnya, misal untuk jam after office hour di weekday, ada yg jam 6.30 sama 8.30. Jadi kalo datengnya jam 7.30 nggak bisa main , mesti tunggu 8.30 dulu. Terus, mending booking dulu dibanding waktu dateng, tema yang kita mainin udah dibooking sama orang. Kemarin waktu kami booking untuk jam 8.30 cuma sisa 2 tema yaitu Secret of Lost Tribe sama Dawn the Ripper, dan akhirnya pilihan kami jatuh ke Secret of Lost Tribe, karena katanya Dawn the Ripper serem abis, ruangan terseram di Pandora Puri ini, bahkan mbak resepsionis yang jagi bilang nggak berani masuk sendirian ke ruangan itu, seram banyak gory decorationnya. Continue reading

Review – Hotel – Time Capsule Hotel @ Penang

Di postingan kali ini aku mau sharing sedikit pengalaman aku waktu nginep di Time Capsule Hotel di Penang Bulan Oktober 2016. Jika kalian baca di postingan aku Short Escape to Malaysia, kalian pasti tau kalo aku pergi ke Kuala Lumpur, Malacca, dan terakhir Penang, selama 3 hari 2 malem, aku and the gank nginep di hotel yang cukup futuristic ini. So check it out my opinion about this hotel.

Jadi awal mulanya, aku sama temen temen bingung kan mau nginep dimana selama di Penang. Dan setelah berhari hari rada madol waktu kerja gara gara kebanyakan browsing cari hotel, kami menemukan hotel ini. Dari gambar gambar yang beredar bebas di dunia maya, kok lucu ya, kok keren ya, kok nampaknya futuristic banget. So, setelah akhirnya 4 personil setuju nginep di sini, Miss Pepz pun langsung booking, 4 capsule for 4 people. Harganya juga nggak terlalu mahal, 1 capsule itu kurang lebih 300K IDR. Tapi waktu check ini ada tambahan deposit sih, cuma waktu check out bakalan dikembalikan.

3

Time Capsule Hotel @Penang

Continue reading

Short Escape to Malaysia – Malacca Edition – Part 2

So, I will continue my Short Escape to Malaysia Edition, still at Mallacca, I and my friend decided to take a rest before spent our night at jonker street night market. If you confused about my opening, just read the rest about my Short Excape to Malaysia here. So, we decided to go to Malacca on Friday, because we know that Jonker Street Night Market only open in Friday, Saturday and Sunday Night. So we arrange our trip like this.  As we know, and Miss Pepz experience (She has visited Malacca before), Jonker street night market will full with food stall, craft stall, clothes, bag, and many more.  So, we really excited to explore the night market.

img-20161112-wa0029

Jonker Street

We moved from our bed on 6 pm, walk to Jonker street, and see so many people, but mostly the stall is not ready yet. I guessed it because the rain just stopped so they are just starting to open their stall. We can see so many seller still busy arrange their display. There are some stall that pull us but it’s not ready yet, so we decided to keep walking, and go there again after that. Maybe we must go at 7pm, so the stall is all ready. FYI, the night market open until 12 am. So, even you go at 9 pm i think it still crowded with people. Continue reading

Short Escape to Malaysia – Malacca Edition – Part 1

Day 2, we plan to go to Malacca, but before that, we plan to had breakfast in KL, find any local market nearby to get some Malaysian food. But Mandra got shocking news, I am in the middle taking a shower, and suddenly I hear crying sound, I finished as soon as possible, and when I exit the bathroom, the aura in our bed room is so gloomy with Mandra cried on her bed. I didn’t dare to ask what’s wrong. Yahh, it’s really a shocking news, but what can she do, it’s already overed, and if she go back to Indonesia, she also can not do anything. So, she just calm herself and our trip is going as we plan. But yeah no breakfast as we want, we eat breakfast that revopacker prepared for the guest, just bread and some jam, but better than go with empty stomach.

melaka

Our long JOurney from Kuala Lumpur to Malacca

So we go to Malacca by bus, we already bought ticket online, so we just need to go to Bus Terminal. We ordered uber. The receptionist helped us give direction to the driver where is revopacker. We got small car, with small baggage too, so we must sit with some luggage in our lap. Fortunately the trip is not too long, we arrived safely. Our first mission in terminal is too change the online ticket to get boarding pass to get on the bus. And then, the bread we ate early just fill 1/4 our stomach so our second mission is buy food. But the problem is the boarding time will arrived soon, our main mission to board the bus can not be failed. So, after finished out 1st mission, we directly go to waiting room, to board the bus, dismissed our 2nd mission. After when we sit like 5 minutes, the officer said our bus will be late. So, Mr Damz decided run to buy fast food (KFC, McD, or another type of it). We throw the baton to Mr Damz to conquer our 2nd mission. Fortunately, he got it quick, we got sandwhich by Sub way. Bread again, but at least our hunger is solved for a moment. Continue reading

Review – Ho(s)tel – Nomaps Malacca

Jadi, di postingan aku sebelumnya aku udah cerita tentang pengalaman aku and the gank ke Kuala Lumpur Malaysia. Dan aku udah sedikit cerita juga kalo besoknya kami akan pergi ke Malacca or Melaka or Malaka, honestly I am not sure how to write it, but I google it and wikipedia tell me Malacca, so I will use Malacca. Back to story review, jadi kali ini aku mau review hostel yang menjadi tempat istirahat aku selama 2 hari 1 malem (1N2D) di Malacca, namanya Nomaps. And I got the best treatment there. Aku bela belain posting review tempat aku nginep dulu dibandingin aku di sana ngapain, jadi yang penasaran sama kelanjutan perjalanan aku di Malaysia, stay tuned aja di postingan aku berikutnya aku bakalan bahas tentang Malacca and Penang.

Well, Nomaps itu salah satu hostel yang ntah bagaimana caranya sukses menarik perhatian kami ketika lagi cari cari tempat nginap di Malacca.Aku sama sekali nggak tau kalo ternyata bakalan dapat tempet yang unyu dan instagramable kayak gini sebelumnya. Kami memilih tempat ini karena lokasi yang strategis (deket Jonker street) dan harganya yang sesuai kantong. But, we got more than we expected so I am really really happy. Ok first location , tuh lihat sendiri betapa strategisnya lokasi nomaps ini.

Nomaps.png

Nomaps location

Continue reading